(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
STAROČESKÝ JÁHELNÍK

Potřebné ingredience
250g jáhel,1 sklenka švestek,1l mléka, 150 g cukru,4 vejce,špetka soli,100 g másla 100g rozinek namočených v rumu,trochu mleté skořice
Postup přípravy
jáhly propereme ve vlažné vodě,a dáme vařit do mléka +sůl+lžíce cukru.Vaříme 10-15 minut ke konci mícháme.
Žloutky s cukem smícháme ,z bílků uděláme sníh,žloutkovou hmotu vmícháme splečně s rozinkami bez rumu do vychladlých jáhlích přidáme pol.rozpuštěného másla,skořici a pak tuhý sníh
polovinu hmoty dáme do vymaštěného a vysypaného pekáče,pak dáme vypeckované švestky pokapeme rumem z hrozinek a zakryjeme druhou polovinou hmoty ,nahoru rozkrájíme zbytek másla a zapečeme při 180 stupnu
Žloutky s cukem smícháme ,z bílků uděláme sníh,žloutkovou hmotu vmícháme splečně s rozinkami bez rumu do vychladlých jáhlích přidáme pol.rozpuštěného másla,skořici a pak tuhý sníh
polovinu hmoty dáme do vymaštěného a vysypaného pekáče,pak dáme vypeckované švestky pokapeme rumem z hrozinek a zakryjeme druhou polovinou hmoty ,nahoru rozkrájíme zbytek másla a zapečeme při 180 stupnu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kristyte
(upraveno)
9. 5. 2014, 19:55





nahlásit

obchodnice 16
(upraveno)
12. 6. 2013, 13:07
Zdravé a chutné
....dělám podobný







nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
20. 2. 2013, 15:53
dělala jsem v sobotu a skoro celej sem ho seř@ala sama










nahlásit

Vanusak
(upraveno)
20. 3. 2012, 16:26
Dělám podobně, moc dobré!

nahlásit